Ma-vr 7:00-15:00
280 g masa harina maïsmeel (als je dit niet kunt krijgen, kun je 170 g gewoon maïsmeel gebruiken)
110 g gewone tarwebloem
200 ml lauw water
een snufje zout
800 g runderborst
50 g gedroogde Maitake paddenstoelen
400 g witte uien
1,5 l runderbouillon
500 g tomatenpolpa
15 g gedroogde chilipepers
rode wijnazijn
zout
peper
Mexicaanse oregano
laurierblad
piment
20 g boter
zonnebloemolie
1 blik Tomatillos
verse groene jalapeño pepers
1 witte ui
1 verse koriander
rietsuiker
Meng in een kom de bloem en het zout. Voeg het water toe en werk met je handen tot een deeg dat niet aan je handen plakt maar ook niet te droog is. Verdeel in balletjes van gelijke grootte, rol er dunne pannenkoekjes van en bak in een hete pan aan beide kanten (1-2 minuten) tot de pannenkoek gezwollen en goudkleurig is.
Leg de pannenkoeken in een theedoek en laat ze stomen. De pannenkoeken zullen mooi zacht worden en gemakkelijk te bewerken zijn.
Week de gedroogde Maitake paddenstoelen 30 minuten in heet water. Laat ze 30 minuten uitlekken in heet water. Fruit ze vervolgens in boter en zet apart.
Zout, peper en bak het vlees in zonnebloemolie om te kleuren en zet apart. Fruit vervolgens de fijngesneden witte ui in het vet en voeg de tomatenpolpa toe.
Doe het vlees terug in de tomatenbasis en giet er de runderbouillon bij zodat het vlees ondergedompeld is, en voeg het laurierblad, piment en Mexicaanse oregano toe (het heeft een sterkere smaak dan Italiaans).
Week de gedroogde Spaanse peper in heet water en laat zacht worden. Verwijder de zaadjes, maal tot een pasta met een beetje rode wijnazijn en het water waarin de Spaanse peper geweekt was. Voeg toe aan het vlees. Laat 2 tot 3 uur koken tot het gaar is. Haal het vlees eruit, versnipper het met een vork en giet het over de tomatensaus.
Houd wat van de saus apart voor het roosteren van de pannenkoeken.
Doe de tomatllios, verse groene jalapeño, witte ui, koriander en een beetje rietsuiker in een blender en mix.
Doop de pannenkoeken in tomatensaus en bak ze aan beide kanten. Leg het vlees, geraspte Cheddar, fijngesneden rode ui, verse koriander, salsa verde, gebakken Maitake en limoen op de pannenkoek.
Moeilijkheidsgraad Aantal porties Bereidingstijd Totale tijd
Moeilijkheidsgraad 4 50 min180 min