Selecteer het land waar je de goederen wilt laten bezorgen. We passen de site dienovereenkomstig aan, zodat je de verzending kunt selecteren en je bestelling kunt betalen.

Taco de birria met Maitake

Taco de birria met Maitake

5. Taco de birria met Maitake kopie

Ingrediënten voor maïsbeignets:

280 g masa harina maïsmeel (als je dit niet kunt krijgen, kun je 170 g gewoon maïsmeel gebruiken)

110 g gewone tarwebloem

200 ml lauw water

een snufje zout

Ingrediënten voor beef jerky:

800 g runderborst

50 g gedroogde Maitake paddenstoelen

400 g witte uien

1,5 l runderbouillon

500 g tomatenpolpa

15 g gedroogde chilipepers

rode wijnazijn

zout

peper

Mexicaanse oregano

laurierblad

piment

20 g boter

zonnebloemolie

Ingrediënten voor salsa verde:

1 blik Tomatillos

verse groene jalapeño pepers

1 witte ui

1 verse koriander

rietsuiker

Werkwijze voor maïsbeignets:

Meng in een kom de bloem en het zout. Voeg het water toe en werk met je handen tot een deeg dat niet aan je handen plakt maar ook niet te droog is. Verdeel in balletjes van gelijke grootte, rol er dunne pannenkoekjes van en bak in een hete pan aan beide kanten (1-2 minuten) tot de pannenkoek gezwollen en goudkleurig is.

Leg de pannenkoeken in een theedoek en laat ze stomen. De pannenkoeken zullen mooi zacht worden en gemakkelijk te bewerken zijn.

Werkwijze voor beef jerky:

Week de gedroogde Maitake paddenstoelen 30 minuten in heet water. Laat ze 30 minuten uitlekken in heet water. Fruit ze vervolgens in boter en zet apart.

Zout, peper en bak het vlees in zonnebloemolie om te kleuren en zet apart. Fruit vervolgens de fijngesneden witte ui in het vet en voeg de tomatenpolpa toe.

Doe het vlees terug in de tomatenbasis en giet er de runderbouillon bij zodat het vlees ondergedompeld is, en voeg het laurierblad, piment en Mexicaanse oregano toe (het heeft een sterkere smaak dan Italiaans).

Week de gedroogde Spaanse peper in heet water en laat zacht worden. Verwijder de zaadjes, maal tot een pasta met een beetje rode wijnazijn en het water waarin de Spaanse peper geweekt was. Voeg toe aan het vlees. Laat 2 tot 3 uur koken tot het gaar is. Haal het vlees eruit, versnipper het met een vork en giet het over de tomatensaus.

Houd wat van de saus apart voor het roosteren van de pannenkoeken.

Werkwijze voor salsa verde:

Doe de tomatllios, verse groene jalapeño, witte ui, koriander en een beetje rietsuiker in een blender en mix.

Serveren:

Doop de pannenkoeken in tomatensaus en bak ze aan beide kanten. Leg het vlees, geraspte Cheddar, fijngesneden rode ui, verse koriander, salsa verde, gebakken Maitake en limoen op de pannenkoek.

Moeilijkheidsgraad Aantal porties Bereidingstijd Totale tijd

Moeilijkheidsgraad 4 50 min180 min