Ma-vr 7:00-15:00
4 forelfilets
forelkaviaar
300 g erwten
250 g boter (200 g voor de botersaus, 50 g voor het bruinen van de forel)
70 ml room
2 eetlepels zonnebloemolie
60 g gedroogde Shiitake paddenstoelen
300 ml water
200 ml azijn
100 g kristalsuiker
Meng de ingrediënten voor de pekel - water, azijn en suiker - en kook. Voeg de in grote stukken gesneden Shiitake paddenstoelen toe en kook kort. Dek af met huishoudfolie en laat stomen.
Stoom ondertussen de erwten ongeveer 1 à 2 minuten in kokend water en koel ze in ijs.
Bak de forel in de olie op middelhoog vuur. Bak hem op de huid, die je van tevoren goed hebt gedroogd. Wanneer de huid goudkleurig is, voeg je het blokje boter toe en bedruip je de huid met boter gedurende ongeveer 2 minuten.
Maak tot slot de botersaus. Haal de shiitake uit de pekel en verwarm de vloeistof opnieuw. Haal van het vuur en klop er geleidelijk de koude boter door. Het is belangrijk dat de boter niet stremt. Voeg tot slot een beetje room toe en klop. Er zal zich een romige saus vormen. Als hij niet dik genoeg is, moeten we meer boter toevoegen.
Serveer de forel op een bord, giet de saus erover en voeg naar smaak de gestoomde erwten, in plakjes gesneden champignons en kaviaar toe.
Moeilijkheidsgraad Aantal porties Bereidingstijd Totale tijd
moeilijker 4 30 min40 min