Ma-vr 7:00-15:00
Alle producten
60 g gedroogde Agaricus paddenstoelen
450 g aardappelen
150 g bloem
50 g walnoten
250 g abrikozen
100 g suiker
20 ml witte wijnazijn
munt
boter
snufje zout
400 g zure room
30-50 g jam naar smaak
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water en laat afkoelen. Schil de aardappelen en rasp ze fijn, meng met de bloem en zout.
Bak in een pan de hele champignons in boter, voeg de noten en 50 g suiker toe en laat ze karamelliseren, voeg dan de witte wijnazijn toe.
Halveer de abrikozen en bak ze in de pan. Bestrooi met 50 g suiker en laat karamelliseren.
Verdeel het aardappeldeeg in kleinere stukken en rol ze uit tot pannenkoekjes, bak ze goudbruin in een droge koekenpan en bestrijk ze met gesmolten boter.
Maak voor de vulling zure room aan met je favoriete jam (zoals frambozenjam, die wij gebruikten).
Serveer met gekarameliseerde champignons, abrikozen en verse munt.
Moeilijkheidsgraad Aantal porties Bereidingstijd Totale tijd
gemakkelijk 430 min40 min