Selecteer het land waar je de goederen wilt laten bezorgen. We passen de site dienovereenkomstig aan, zodat je de verzending kunt selecteren en je bestelling kunt betalen.

Ellebogen

Ellebogen

6. Kopieën Loke

Ingrediënten:

60 g gedroogde Agaricus paddenstoelen

450 g aardappelen

150 g bloem

50 g walnoten

250 g abrikozen

100 g suiker

20 ml witte wijnazijn

munt

boter

snufje zout

400 g zure room

30-50 g jam naar smaak

Werkwijze:

Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water en laat afkoelen. Schil de aardappelen en rasp ze fijn, meng met de bloem en zout.

Bak in een pan de hele champignons in boter, voeg de noten en 50 g suiker toe en laat ze karamelliseren, voeg dan de witte wijnazijn toe.

Halveer de abrikozen en bak ze in de pan. Bestrooi met 50 g suiker en laat karamelliseren.

Verdeel het aardappeldeeg in kleinere stukken en rol ze uit tot pannenkoekjes, bak ze goudbruin in een droge koekenpan en bestrijk ze met gesmolten boter.

Maak voor de vulling zure room aan met je favoriete jam (zoals frambozenjam, die wij gebruikten).

Serveer met gekarameliseerde champignons, abrikozen en verse munt.

Moeilijkheidsgraad Aantal porties Bereidingstijd Totale tijd

gemakkelijk 430 min40 min