Ma-vr 7:00-15:00
50 g gedroogde judasoorzwammen
140 g aardappelen
500 g grof zout
400 g Hokkaido pompoen
2 teentjes knoflook
2 eieren
25 g halfgrove bloem
50 g boter
100 g pompoenpitten
100 g verse geitenkaas
125 g rucola
zout
peper
tijm
Week de gedroogde Judasoor 30 minuten in heet water.
Leg een laag grof zout van ongeveer 1 cm dik op een bakplaat, leg de aardappelen erin en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 °C in ongeveer 40 tot 45 minuten gaar.
Bereid de pompoenpuree. Kwartel de geschilde pompoen, schep de pitten eruit en bak samen met het knoflookteentje en de verse tijm ongeveer 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C . Blender de geroosterde pompoen tot een gladde puree en doe hem in een vergiet om overtollig water af te gieten.
Schil de gebakken aardappelen en rasp ze fijn. Meng de pompoenpuree, geraspte aardappelen, eieren en halfgrove bloem in een kom. Maak het deeg. Het deeg moet snel worden bewerkt, zodat het goed vasthoudt en niet verkruimelt (als er te veel bloem wordt toegevoegd, zal de gnocchi dicht en niet luchtig zijn).
Breng het deeg over op een met bloem bestoven werkvlak, verdeel het deeg in verschillende delen met een deegkaart en rol de rolletjes uit. Gebruik de kaart om 1 cm brede gnocchi uit te snijden. Bestuif licht met bloem en leg ze op een met bakpapier beklede plaat.
Kook de gnocchi in kokend gezouten water gaar, ongeveer 3 tot 4 minuten. Bestrijk daarna met koude boter om te voorkomen dat de gnocchi vastplakken.
Rooster de pompoenpitten. Fruit de Judasoor in de boter en breng op smaak met zout en peper.
Schik de gnocchi met de gebakken Judasoor, verse rucola, geroosterdepompoenpitten en geraspte geitenkaas.
Moeilijkheidsgraad Aantal porties Bereidingstijd Totale tijd
moeilijker 450 min70 min