Selecteer het land waar je de goederen wilt laten bezorgen. We passen de site dienovereenkomstig aan, zodat je de verzending kunt selecteren en je bestelling kunt betalen.

Misosoep

Misosoep

1. Misosoep kopiëren

Ingrediënten:

1 l dashibouillon

115 g rode misopasta

80 g tofu

25 g wakame zeewier

1 lente-ui

2 radijzen

zout

Voor 1 l dashibouillon hebben we nodig

1 plakje kombu zeewier

1 liter water

1 handvol bonitovisvlokken (katsobushi)

50 g gedroogde shiitake paddenstoelen

Werkwijze:

Week gedroogde Shiitake paddenstoelen 30 minuten in heet water.

Doe vervolgens het kombu-wier en de gehakte Shiitake 30 minuten in een pan met water. Voeg vlak voor het kookpunt de bonitovlokken toe en laat minstens 10 minuten trekken. Zeef de bouillon door een kaasdoek. Zet de Shiitake paddenstoelen apart, spoel ze af en doe ze terug in de bouillon.

Verwarm de dashibouillon opnieuw en voeg de misopasta net onder het kookpunt toe. Laat de bouillon niet meer koken. Zeef de soep opnieuw en breng op smaak met zout.

Doe de in blokjes gesneden tofu, wakame zeewier, fijngesneden bosui en dungesneden radijs in een kom. Giet de bouillon erbij.

Moeilijkheidsgraad Aantal portiesBereidingstijd Totale tijd

gemakkelijk 4 30 min 50 min