Ma-vr 7:00-15:00
Alle producten
1 l dashibouillon
115 g rode misopasta
80 g tofu
25 g wakame zeewier
1 lente-ui
2 radijzen
zout
1 plakje kombu zeewier
1 liter water
1 handvol bonitovisvlokken (katsobushi)
50 g gedroogde shiitake paddenstoelen
Week gedroogde Shiitake paddenstoelen 30 minuten in heet water.
Doe vervolgens het kombu-wier en de gehakte Shiitake 30 minuten in een pan met water. Voeg vlak voor het kookpunt de bonitovlokken toe en laat minstens 10 minuten trekken. Zeef de bouillon door een kaasdoek. Zet de Shiitake paddenstoelen apart, spoel ze af en doe ze terug in de bouillon.
Verwarm de dashibouillon opnieuw en voeg de misopasta net onder het kookpunt toe. Laat de bouillon niet meer koken. Zeef de soep opnieuw en breng op smaak met zout.
Doe de in blokjes gesneden tofu, wakame zeewier, fijngesneden bosui en dungesneden radijs in een kom. Giet de bouillon erbij.
Moeilijkheidsgraad Aantal portiesBereidingstijd Totale tijd
gemakkelijk 4 30 min 50 min