Ma-vr 7:00-15:00
4 grotere gedroogde Hericium paddenstoelen
4 hamburgerbroodjes
2 rode uien
125 g veldsla
60 g cornichons komkommer
olie
rijstazijn
zout
paprikapoeder
cayennepeper
gegranuleerde knoflook
1 stokje knoflook
3 eidooiers
olie
zout
peper
witte wijnazijn
Week de gedroogde Hericium paddenstoelen in heet water en laat ze zacht worden. Knijp na 30 minuten het overtollige water eruit. Doe ze in een afsluitbare kom. Prik met een vork in de hericium om de smaken op te nemen.
Bestrijk de paddenstoelen met olie. Meng rijstazijn, zout, paprikapoeder, cayennepeper en knoflookgranulaat. Doop de paddenstoelen in dit mengsel en laat 1 dag marineren in de koelkast.
Schroei de gemarineerde Hericium vervolgens aan beide kanten dicht (verzwaard met bijvoorbeeld een tweede pan) om ze mooi dicht te schroeien. Het is belangrijk dat de paddenstoelen sappig blijven.
Bereid de geroosterde knoflook aioli. Snijd de onderkant van de knoflookkop af, bestrijk met olie, zout en peper en plaats in de oven om ongeveer 35 minuten te roosteren op 170 °C tot de knoflook zacht is. Pers de knoflook uit. Mix de knoflookpasta, voeg de eidooiers toe en roer de olie erdoor. Dit wordt mayonaise. Breng tot slot op smaak met zout, peper en een beetje witte wijnazijn.
Serveer de burger op een geroosterd broodje met champignons, gesneden rode ui, veldgroenten en cornichons.
Moeilijkheidsgraad Aantal porties Bereidingstijd Totale tijd
Gemakkelijk 440 min50 min