Selecteer het land waar je de goederen wilt laten bezorgen. We passen de site dienovereenkomstig aan, zodat je de verzending kunt selecteren en je bestelling kunt betalen.

Hamburger met gemarineerde Hericchio en geroosterde knoflook aioli

Hamburger met gemarineerde Hericchio en geroosterde knoflook aioli

7. Hamburger kopie

Ingrediënten:

4 grotere gedroogde Hericium paddenstoelen

4 hamburgerbroodjes

2 rode uien

125 g veldsla

60 g cornichons komkommer

Ingrediënten voor de marinade:

olie

rijstazijn

zout

paprikapoeder

cayennepeper

gegranuleerde knoflook

Ingrediënten voor knoflook aioli:

1 stokje knoflook

3 eidooiers

olie

zout

peper

witte wijnazijn

Werkwijze:

Week de gedroogde Hericium paddenstoelen in heet water en laat ze zacht worden. Knijp na 30 minuten het overtollige water eruit. Doe ze in een afsluitbare kom. Prik met een vork in de hericium om de smaken op te nemen.

Bestrijk de paddenstoelen met olie. Meng rijstazijn, zout, paprikapoeder, cayennepeper en knoflookgranulaat. Doop de paddenstoelen in dit mengsel en laat 1 dag marineren in de koelkast.

Schroei de gemarineerde Hericium vervolgens aan beide kanten dicht (verzwaard met bijvoorbeeld een tweede pan) om ze mooi dicht te schroeien. Het is belangrijk dat de paddenstoelen sappig blijven.

Bereid de geroosterde knoflook aioli. Snijd de onderkant van de knoflookkop af, bestrijk met olie, zout en peper en plaats in de oven om ongeveer 35 minuten te roosteren op 170 °C tot de knoflook zacht is. Pers de knoflook uit. Mix de knoflookpasta, voeg de eidooiers toe en roer de olie erdoor. Dit wordt mayonaise. Breng tot slot op smaak met zout, peper en een beetje witte wijnazijn.

Serveer de burger op een geroosterd broodje met champignons, gesneden rode ui, veldgroenten en cornichons.

Moeilijkheidsgraad Aantal porties Bereidingstijd Totale tijd

Gemakkelijk 440 min50 min